U kunt 15% extra korting krijgen met de volgende code: opheffingsuitverkoop15. Heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op! Tel: 0345-581835

U bent hier:

Waarom is een goed matras belangrijk?

Een goede nachtrust is ontzettend belangrijk voor onze gezondheid en zorgt ervoor dat we overdag optimaal kunnen functioneren. Een goed matras is dus essentieel voor een optimaal slaapklimaat. Maar wat is nou precies een goed matras? Op het eerste oog ziet elk matras er ongeveer hetzelfde uit, maar er zit wel degelijk veel verschil tussen. De vraag is welk matras goed past bij uw slaaphouding, lichaamsbouw of uw persoonlijke voorkeuren. Door te slapen op een verkeerd matras kunt u rugklachten ontwikkelen of simpelweg slecht slapen en te weinig rust pakken. Op deze blogpagina geven wij uitgebreid informatie over belangrijke factoren die bij een goed matras komen kijken.

Bekijk hier onze goede matrassen

 

Comfortzones zorgen voor extra ondersteuning

Wanneer u gaat slapen is het de bedoeling dat uw ruggenwervel zo recht mogelijk in een natuurlijke houding ligt. Omdat verschillende delen zoals uw heupen en uw schouders verder uitsteken dan de rest van het lichaam, kunnen comfortzones voor extra ondersteuning zorgen voor deze specifieke delen. Zo kunnen matrassen bijvoorbeeld 5, 7 of 9 zones hebben. Hoeveel comfortzones het perfecte matras u nodig heeft, is afhankelijk van uw lichaam. Heeft u bijvoorbeeld last van rugklachten? Dan raden wij aan om een matras boven de 7-zones te nemen. Hoe meer comfortzones in een matras zitten, hoe meer support dit matras zal bieden. Een voorbeeld van een goed matras met 7-zones is de Cool Motion 7 en de Cool Motion 8 van het merk M Line. De matrassen van M Line zijn een van de beste matrassen die wij aanbieden. Wilt u meer informatie over M Line matrassen dan kunt u die hier vinden. 

 

Auping matrassen spelen in op lichaamsbouw

Naast de Cool Motion en Slow Motion matrassen van M-Line bieden wij ook de nieuwe Elysium matrassen en Elite matrassen van Auping aan. Het grote verschil tussen het Elysium en het Elite matras is dat het Elite matras net wat extra comfort biedt (meer info kunt u hier vinden). De belangrijkste ontwikkeling die Auping in haar matrassen heeft doorgevoerd zijn de verschillende bodytypes die ze hanteren. Hier kort een uitleg: Bij bodytype X zijn de schouders en heupen duidelijk breder dan dat de taille is (Auping Elysium Bodytype X en Auping Elite Bodytype X). Bij bodytype I zijn de schouders, heupen en taille ongeveer even breed (Auping Elysium Bodytype I en Auping Elite Bodytype I). Bij bodytype A zijn de heupen breder dan de taille en de schouders (Auping Elysium Bodytype A en Auping Elite Bodytype A). Bij bodytype Y zijn de schouders breder dan dat de taille en heupen zijn (Auping Elysium Bodytype Y en Auping Elite Bodytype Y en). Door deze verschillende bodytypes kunt u een goed matras aanschaffen die perfect aansluit bij uw lichaam.

 

Hardheid matras kiezen op basis van lichaamsgewicht

Naast comfortzones is de hardheid van een matras ook van belang om te bepalen hoe u het meest comfortabel ligt. Het kiezen van de juiste stevigheid bij een matras is afhankelijk van uw gewicht en de persoonlijke voorkeuren. Vaak is het zo dat mensen met een lager gewicht prettiger liggen op een zacht matras en mensen met een hoger gewicht fijner liggen op een steviger matras. Wanneer u te ver in het matras zakt kan het zijn dat uw rug minder recht ligt wat rugklachten kan veroorzaken. Echter is het voor ieder persoon anders waar de voorkeur naar toe gaat. Door proef te liggen op verschillende matrassen kunt u erachter komen wat u prettig vindt.

 

Warmte regulatie zorgt voor een prettig slaapklimaat

Een goed matras is een matras die zorgt voor een prettig slaapklimaat. Wanneer u het in de nacht niet te koud of te warm heeft, slaapt u beter en wordt u in de ochtend uitgerust wakker. Wanneer u het vaak warm heeft en daardoor veel transpireert, dan adviseren wij een matras die goed ventileert zoals pocketvering matrassen. Een pocketvering matras is een matras met een basis van stalen veren in een zakje die los van elkaar bewegen. Daardoor kan een pocketveer matras zeer goed meebewegen met het lichaam. Door de open structuur ventileert het matras een stuk beter en kan vocht goed gereguleerd worden. Heeft u het sneller koud in bed? Traagschuim en latex matrassen ventileren een stuk minder en houden daarom warmte een stuk langer vast. Bij het kopen van een goed matras zijn dit belangrijke punten om rekening mee te houden!

 

De juiste afmetingen voor uw matras kiezen

Bij een goed matras is het ook van belang om de juiste afmetingen te kiezen die passen bij uw persoonlijke voorkeuren. Wanneer u al een bed heeft is die keuze makkelijk gemaakt, maar wanneer u een nieuw bed met nieuwe matrassen aan wilt schaffen, is het goed om hier over na te denken. De standaard lengte voor een matras is 200 cm, maar voor lange mensen adviseren wij een matras van 210 of zelfs 220 cm lang aan te schaffen. Bij het merk Avek wordt er nooit een meerprijs berekend bij 210 en 220 bedden en matrassen. De breedte van een eenpersoons matras verschilt van 70 cm tot 120 cm en van een tweepersoons matras van 140 cm tot 200 cm. Bij een groter matras is het draagvermogen groter en heeft u meer bewegingsruimte. Dat betekent dat een groter matras meer comfort biedt.

 

Wat zijn nou goede matrassen?

Wij hebben u veel informatie gegeven over belangrijke factoren die meespelen bij een goed matras. Wat voor u een goed matras is hangt dus volledig af van uw lichaamsbouw, lichaamsgewicht, slaaphouding, persoonlijke voorkeuren en of u het snel warm of koud heeft. Dit is per persoon verschillend en er bestaat geen ‘perfect’ matras die voor iedereen goed is. Bij Slaapspecialist van der Schuit hebben wij veel kennis van goede matrassen en kunnen u een persoonlijk advies geven. Daarnaast kunt u vrijblijvend in onze winkel proefliggen en zelf ervaren wat u fijn vindt. Wilt u meer informatie of een afspraak maken?

U kunt ons bereiken via de telefoon: 0345 581 835 of via de mail: info@slaapspecialistvanderschuit.nl