Op zoek naar een ledikant?

Heeft u een vraag? NEEM GERUST CONTACT MET ONS OP! Tel: 0345-581835

U bent hier:

Ledikanten

Ledikanten

Wij bieden een ruime keuze in verschillende soorten en type ledikanten. Veel van de verschillende type hebben wij in onze showroom staan en kunt u komen bekijken. In onze showroom hebben we over het algemeen 12 verschillende ledikanten staan.

Kleine stukje historie over het ledikant

Het woord ledikant is van oorsprong en Frans woord. Het betekent veldbed, bedden die van oorsprong veel in het leger gebruikt werden. Met een ledikant werd bedoeld dat het bed verplaats kon worden (net als een veld bed), dit in tegenstelling tot een bedstee, wat in het verleden natuurlijk erg gebruikelijk was.  

Ledikanten van hout

Ledikanten van hout zijn nog steeds erg gebruikelijk. Houten ledikanten zijn er in erg veel verschillende type, van massief eiken hout, tot voordelige (of zelfs goedkoop) houten bedden van spaanplaat. Naast de verschillende type hout die er gebruikt kunnen worden is er ook ruime keuze in verschillende stijlen, zo zijn er bijvoorbeeld erg moderne houten bedden van Auping, of klassieke houten bedden van Frans Bijnen. In onze showroom vind u zeker een houten ledikant die bij u past.

Moderne ledikanten

Moderne ledikant vind u ook bij ons! Kijk eens naar de strakke houten bedden van Auping of van Nolte. Leverbaar in vele verschillende kleuren, maten en ook een ruime keuze uit verschillende hoofdborden, alles om u nieuwe moderne ledikant helemaal af te maken!

Ledikant bedombouw

Een ledikant wordt ook wel eens bedombouw genoemd. Heel simpel gezegd is het dus het gedeelte wat buiten om het bed staat, een soort van kader. Bedombouwen zijn net als zijn naamgenoot het ledikant leverbaar in vele verschillende maten, kleuren en stijlen.   

Ledikant deelbaar

Een echt Nederlands ledikant is wel de deelbare variant: het deelbare ledikant. Het voordeel van een deelbaar ledikant is dat je de 2 verschillende lig helften uit elkaar kunt schuiven. Hierdoor wordt bijvoorbeeld het opmaken en het schoonmaken een stuk eenvoudiger! Deelbare ledikanten kunnen tegenwoordig in hele leuke moderne kleuren geleverd worden. Een deelbaar ledikant wordt soms ten onrechte een senioren ledikant genoemd. Een deelbaar ledikant is dat niet altijd.

Deelbare seniorenbeddenEen deelbaar senioren bed is vaak van vele gemakken voorzien! De twee verschillende lig vlakken kunt u eenvoudig van elkaar weg rollen. Op deze manier kunt u, uw  deelbare seniorenbedden eenvoudig opmaken en schoonmaken. Vaak kunt u uw deelbare senioren bed uitvoeren met (elektrisch) verstelbare bedbodems, dit geeft nog meer comfort!