Een boxspring kopen met goed advies, wij helpen u graag.

U kunt 15% extra korting krijgen met de volgende code: opheffingsuitverkoop15. Heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op! Tel: 0345-581835

U bent hier:

Alle Boxsprings

Bent u op zoek naar een boxspring? Heeft u een nieuwe boxspring nodig of is uw huidige ledikant aan vervanging toe en bent u op zoek naar een boxspring van zeer goede kwaliteit? Zoekt u dan niet verder. Wij heten u van harte welkom bij Slaapspecialist van der Schuit. Door de jaren heen hebben wij ons aanbod steeds verder uit kunnen breiden waardoor u vandaag de dag de keuze heeft uit verschillende soorten boxsprings. Wij kunnen het ons goed voorstellen dat het erg vervelend is al u niet optimaal kunt genieten van een goede nachtrust. Omdat u niet goed ligt kan het gebeuren dat u wakker wordt met een zere rug of met een vermoeid lichaam. Door op zoek te gaan naar een boxspring die bij uw slaaphouding past zult u merken dat u als herboren wakker wordt. Bij Slaapspecialist van der Schuit bieden wij u graag onze jarenlange ervaring aan op het gebied van slaapcomfort. Bent u benieuwd naar ons aanbod of wilt u meer weten over de mogelijkheden voor de aanschaf van een boxspring die perfect is voor uw lichaam? Wij nodigen u graag uit om een kijkje te nemen op deze website of om langs te komen in onze ruim opgezette winkel. In onze winkel kunt u op uw gemak, onder het genot van een kopje koffie een kijkje nemen bij onze boxsprings.

Boxspring

“Wij zijn op zoek naar een boxspring”, dit is wat veel horen in onze showroom. Logisch, want een boxspring is per slot van rekening het meeste populaire type bed van dit moment. In de meeste gevallen vragen wij aan onze klant: “Waarom wilt u een boxspring?” vaak krijgen we dan de volgende redenen:

 • Een boxspring ligt erg lekker
 • Een boxspring ziet er mooi uit
 • Wij slapen er in hotels altijd heerlijk op
 • Vrienden van ons hebben er een en zijn er erg blij mee

In vele gevallen helpen wij een klant die inderdaad op zoek is naar een boxspring en een aantal van de bovenstaande redenen geeft waarom, aan heel goed boxspring-slaapsysteem. We spreken bewust van een boxspring slaaps-systeem, omdat eigenlijk een boxspring een matras drager is. Boven op de boxspring komt dus een matras en in vele gevallen ook nog een topper of topdekmatras. Aan de boxspring komt vaak ook nog een hoofdbord en in sommige gevallen een voetbord. Om zaken wat eenvoudiger te maken is er in de loop van de tijd geleidelijk aan een verandering gekomen: we zeggen nu “boxspring” en praten dan eigenlijk over de gehele boxspring set, dat bestaat uit:

 • Een boxspring matrasdrager
 • Een potenset voor onder de boxspring
 • Een matras
 • Een hoofdbord
 • Eventueel een topdekmatras
 • Eventueel een voetbord

Ook kan er in veel gevallen gekozen voor een boxspring zonder hoofdbord. Niet iedereen vind een hoofdbord mooi en in sommige gevallen past het hoofdbord simpelweg niet in de slaapkamer.

Boxsprings in onze showroom

In onze showroom en online kunt u vele verschillende type boxsprings vinden. Online proberen wij al een duidelijk beeld te geven van wat voor type boxspring wij voor u zouden kunnen samenstellen. U kunt zelfs uw favoriete boxspring gelijk online bestellen! U kunt er ook voor kiezen om naar onze showroom te komen en daar met hulp van onze adviseurs uw nieuwe boxspring uitvoerig te testen. Onze adviseurs letten op uw lighouding op de boxspring en kunnen u veel vertellen of de voor- en nadelen van het door u gekozen type boxspring. 

De keuze in boxspring typen en de daarbij horende kwaliteiten is heel erg divers. Bij de samenstelling van onze collectie hebben wij er voor gekozen om te werken met een ondergrens. Wij willen binnen elke prijsklasse de beste boxspring bieden. De verschillende typen boxspring bedden die wij aanbieden kunt u bij ons in de showroom écht ervaren op basis van ligcomfort, uitstraling en design. Verder kunnen onze adviseurs alle mogelijkheden met u bespreken, zoals stoffering, hoofdborden en pootjes.

Boxspring kopen

Tijdens de aankoop van een nieuwe boxspring helpen wij u graag, maar na de aankoop doen we dat ook! Mocht er onverhoopt toch iets aan de hand zijn met uw boxspring, laat het ons weten! Vaak kunnen wij kleine dingen binnen een week al oplossen. Zaken als omruilgarantie op uw boxspring zijn altijd bespreekbaar met een van onze adviseurs. Wij vinden het belangrijk dat we in eerste instantie ervan uitgaan dat de boxspring die wij u adviseren ook passend zal zijn bij u slaaphouding.        

Welk maat past bij mij?

Het is niet altijd waar, maar bij bedden geldt het wel: hoe groter hoe beter! Bij boxspring bedden is dit dus ook het geval. Er zijn verschillende lengte maten leverbaar:

 • 190 cm
 • 200 cm
 • 210 cm
 • 220 cm 

De lengtemaat die het beste bij u past is afhankelijk van uw eigen lengte en natuurlijk ook van de ruimte waarin de boxspring geplaatst gaat worden. Wij adviseren om bij uw lengte 15 cm op te tellen en dan dit getal naar boven af te ronden. Bent u bijvoorbeeld 1.87, tel daar 15 bij op = 2.02 en rondt het vervolgens af naar boven. Het advies is om dan te kiezen voor een bed met een lengte van 210 cm. 

Voor de de breedtemaat van de boxspring zijn er ook veel mogelijkheden:

 • 140 cm  
 • 160 cm 
 • 180 cm 
 • 200 cm 

En ook voor de breedte geldt weer hetzelfde als voor de keuze in de lengtemaat van de boxspring, hoe groter, hoe beter. Hoe meer ruimte u in uw bed heeft, hoe rustiger en hoe beter u slaapt. Als u met z'n tweeën in het bed slaapt, heeft u met een breder bed ook minder "last" van uw partner. Uiteraard geldt net als met de lengtemaat, dat de boxspring wel daadwerkelijk moet passen in de slaapkamer!  

Boxsprings in verschillende soorten en maten 

Door de jaren heen is er veel veranderd in de wereld van slaapcomfort. Verschillende merken hebben de mogelijkheid aangegrepen om een prachtige boxspring op de markt te brengen. Denkt u aan Swissflex, M Line en Auping. Wat hebben al deze boxsprings met elkaar gemeen? Als eerste kunt u alle boxsprings zelf samenstellen. Zo heeft u een ruime keuze uit verschillende maten die aansluiten bij uw lichaamslengte. Daarnaast heeft u een ruime keuze uit verschillende soorten stoffen, hoofdboorden en poten. Omdat u uw eigen smaak en stijl toe kan passen bij een boxspring kunt u een boxspring samenstellen die perfect past in uw slaapkamer. De afmetingen van boxsprings variëren van 140 cm tot en met 220 cm. De specialisten van Slaapspecialist van der Schuit kunnen professioneel en vakkundig een matras inmeten dat aansluit bij uw lichaam en postuur. Zo bent u verzekerd van een goed slaapcomfort. Naast het ruime aanbod van afmetingen, stoffen en diverse hoofdboorden kunt u er ook voor kiezen om een boxspring elektrisch verstelbaar te maken zodat u kunt genieten van nog meer comfort! Het is ook mogelijk om uw tv in uw boxspring te verwerken. Op deze manier kunt u uw boxspring niet alleen gebruiken voor een goede nachtrust maar kunt u ook uw favoriete tv-programma of serie kijken. Wat een luxe! Alle boxsprings zijn voorzien van de beste matrassen met pocketvering; iets wat uw lighouding ten goede komt. Zowel de temperatuurregulatie als de ventilatie van een boxspring is erg goed. De boxspring bestaat als het ware uit een open constructie waardoor er goed geventileerd kan worden. Daarnaast zijn de boxsprings in verschillende hoogtes verkrijgbaar waardoor u nog makkelijker in en uit bed kunt stappen. 

Boxspring samenstellen bij Slaapspecialist van der Schuit

Slaapspecialist van der Schuit biedt u graag zijn jarenlange ervaring aan met het adviseren bij de aankoop van uw gewenste boxspring. Door de jaren heen is het aanbod van boxspring steeds groter geworden waardoor wij vandaag de dag alle topmerken in onze showroom hebben staan. Op deze manier kunt u alle boxsprings met elkaar vergelijken en de juiste keuze maken. Omdat wij beschikken over een ruim aanbod krijgt u bij ons 100% vrijblijvend en onafhankelijk advies op maat. Slaapspecialist van der Schuit is een slaapspeciaalzaak waar u terecht kunt als u op zoek bent naar de perfecte boxspring. Wij zijn gevestigd in Geldermalsen en zijn vanuit de regio's Utrecht, Den Bosch en Nijmegen goed te bereiken. Door onze centrale liggen weten vele klanten ons te vinden en zij genieten vandaag de dag van een goede nachtrust. In onze showroom te Geldermalsen ontvangen wij dagelijks een groot aantal klanten. Al deze klanten adviseren wij op een eerlijke en duidelijke manier. Wij zien het als een uitdaging om voor elke klant het beste product te bieden; of dat nu gaat om een hoeslaken of een compleet beddensysteem, wij gaan samen met u op zoek naar een passend product. U bent bij Slaapspecialist van der Schuit niet alleen aan het juiste adres voor diverse soorten en maten boxsprings, maar u vindt bij ons ook een ruim aanbod van kussens, matrassen, bedlinnen, linnenkasten en nachtkastjes. Bij ons kunt u gelijk uw gehele slaapkamer opnieuw inrichten!

Afspraak inplannen bij Slaapspecialist van der Schuit?

Vindt u het lastig om de juiste keuze te maken? Dan kunt u direct online een afspraak met ons inplannen. Wij nemen graag de tijd voor u en onder het genot van een kopje koffie of thee bespreken wij graag met u uw wensen voor de samenstelling van uw boxspring. Bent u benieuwd naar ons aanbod? Bekijk online ons complete assortiment of ervaar onze mogelijkheden in onze winkel.