U kunt 15% extra korting krijgen met de volgende code: opheffingsuitverkoop15. Heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op! Tel: 0345-581835

U bent hier:

Wat is een boxspring eigenlijk? 

  • Een boxspring is een matras-drager. Andere matrasdragers zijn bijvoorbeeld een lattenbodem, spiraal of een vlavrobodem. Het voordeel van een boxspring ten opzichte van de andere matrasdragers is dat de boxpring veert. Door het gebruik van bonell of pocketveren ontstaat er een extra verende laag, deze verende laag geeft extra comfort en ondersteuning aan het gehele bed. 
    Van oorsprong is een boxspring dus een matrasdrager, maar steeds vaker wordt er ook een compleet bed mee aangeduid, dan spreken we over een boxspringset. Een complete boxspringset bestaat in de meeste gevallen uiteraard uit de boxspring(bodem) een matras, een topper en een hoofdbord. Ook is het mogelijk om een boxspring als verstelbare boxspring te kiezen. Het hoofd en voeteneinde kan dan omhoog versteld worden.

 

Wat is het voordeel van een boxspring? 

  • Een goede boxspringset is geschikt voor elke type slaper
  • Door de verende onderlaag ontstaat er een extra comfort laag

  • U kunt de boxspring vrijwel precies samenstellen zoals u zou willen
  • Een goede boxspring gaat erg lang mee, in sommige gevallen zelfs 25 jaar! Uiteraard moet in die tijd wel een keer de matrassen en de topper vervangen.
  • Door gebruik te maken van een topper kunt u nog persoonlijker ligcomfort creëren
  • Boxsprings zijn vaak wat hoger, waardoor het instappen een stuk makkelijker wordt
  • Alleen de topper hoeft opgemaakt te worden met bedtexiel

Welke boxspring past bij mij?

Een boxspring is erg persoonlijk en voor wij u dan ook een persoonlijk advies kunnen geven willen wij graag een aantal zaken van u weten, de volgende vragen kunnen wij u stellen in onze showroom, maar zouden ook telefonisch op per mail gesteld kunnen worden.

Waarom worden boxsprings vaak met een topper geleverd? 

Een boxspring set wordt inderdaad vaak met een topper geleverd. Een topper geeft meer comfort en kan ook bij dragen aan een beter slaap-klimaat. Ook helpt een topper om de “naad” tussen de matrassen op te lossen.

Maatwerk boxspring

Het is mogelijk om een maatwerk boxspring te bestellen. Hierbij vragen we u om naar onze showroom te Geldermalsen te komen zodat wij een scan kunnen maken van uw lichaam. Hierin kan het matras op de boxspring aangepast worden zodat u optimaal kan genieten van een goede nacht.

Kan een boxspring ook elektrisch versteld worden? 

Ja, dat kan. De meeste boxspring sets die wij aanbieden kunnen zowel vlak (niet verstelbaar) als elektrisch geleverd worden.  

Kan er ook een voetbord aan een boxspring? 

Ja, dat kan. Bij veel van onze boxsprings is er de mogelijkheid om een voetbord bij te bestellen. Voor de exacte mogelijkheden helpen wij u graag verder in de showroom. Ook kunt u altijd contact met ons opnemen via e-mail of telefonisch. 

Kan een hoofdbord ook aangepast worden? 

In veel gevallen kan dat. Bij sommige fabrikanten kunnen wij de hoogte laten aanpassen van het hoofdbord. Mocht dit niet kunnen bij de fabrikant dan laten wij het hoofdbord inkorten bij een ervaren meubel stoffeerder.  

Hoe lang gaat een boxspring mee? 

Ook bij de vraag moeten we onderscheid maken tussen een boxspring set of de boxspring als matras drager. De boxspring zelf, de matras drager en het hoofdbord gaat vaak 18 tot 25 jaar mee. Ook het hoofdbord heeft de zelfde levensduur. Een aantal van onze leveranciers geeft zelfs 25 jaar garantie op draad en frame breuk van de boxspring!  De matrassen op de boxspring hebben een gemiddelde levensduur van 8 tot 14 jaar. Een eventuele topper gaat ongeveer 7 jaar mee. 

Hoe moet ik mijn boxspring onderhouden? 

Het is belangrijk om je boxspring te beschermen tegen lichaamsvocht, gebruik hiervoor een (topper) molton. Een molton heeft als taak om vocht op te vangen wat anders in het (top) matras terecht komt. Was de molton 2 a 3 keer per maand op een zo hoog mogelijke temperatuur. 
De boxspring kan ook met de stofzuiger gereinigd worden, doe dit op een lage zuigkracht en met het speciale bekleding mondstuk.

Ik heb een huisstofmijt allergie, kan ik dan slapen op een boxspring? 

Ja, dat kan. Maar hou er wel rekening mee dat de boxspring dan nog veel vaker gereinigd moet worden. Ook is anti-allergisch beddengoed een aanrader. Het kiezen voor een boxspring in leder (look) is ook een goede tip. Zorg ervoor dat de kamer waarin de boxspring staat (dagelijkse) gelucht wordt. Ook is het belangrijk om wekelijks de ruimte waarin de boxspring staat te stofzuigen en te dweilen.    

Kan een boxspring ook hand verstelbaar geleverd worden? 

Nee, dat kan niet. Door het gewicht van de boxpring en door de hoogte, is het bijna onmogelijk om deze op een makkelijke manier te verstellen met de hand.  

Zit er een lattenbodem in een boxspring? 

Nee, een boxspring is op zich zelf al een matras drager en heeft dus geen lattenbodem nodig.

Wilt u deskundig advies over boxsprings?   

Er is een ruime keuze in boxsprings, maar welke past het beste bij u? Waar moet u op letten? Wij helpen u graag. Mocht u hier niet het antwoord vinden op uw vragen dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Wij helpen u graag.