Heeft u een vraag? NEEM GERUST CONTACT MET ONS OP! Tel: 0345-581835

U bent hier:

Swissflex
Swissflex

Swissflex geschiedenis

In 1949 is Swissflex opgericht in het Zwitserse Bazel, toen der tijd als familie bedrijf. Het bedrijf heette toen der tijd Matra AG. Pas in het jaar 1976 wordt voor het eerst de naam Swissflex als merk naam gebruikt. Het jaar 1976 is ook het jaar dat er voor de eerste keer naar andere landen in Europa geëxporteerd wordt. 
In het jaar 1983 was de introductie van de inmiddels wereld beroemde rode golflatten en zette het bedrijf de weg verder voort in de ontwikkeling van het geperfectioneerde slaapsysteem. Dit leidde bijvoorbeeld tot de introductie van het eerste frame loze lattenbodem.
In de jaren die daar opvolgden is Swissflex overgenomen door Recticel en is erg veel geïnfesteerd in de bekende matrassen van Swissflex. 
Synchroon-precisie® werd in 2010 geïntroduceerd door Swissflex. Dit is de perfecte combinatie tussen matras en bodem. Met daarbij de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende type matrassen en bodems. Kortom, de mogelijkheid om te kiezen voor uw perfecte comfort op een slaapsysteem dat precies met u meebeweegt en steun geeft om de plekken die daar om vragen.
In 2010 zijn de bekende Versa matrassen op de markt gekomen, deze zijn in 2011 nog verder uitgebreid. De Versa matrassen worden nog steeds volop, naar alle tevredenheid geleverd.  Ook werden in 2011 de nieuwe type kussens geïntroduceerd.
Het jaar 2014 is ook erg belangrijk in de geschiedenis van Swissflex. Dit is het jaar waarin zowel de bridge®-technologie als de GELTEX® Inside matrassen werden geïntroduceerd. De bridge®-technologie is een ware revolutie en heeft al diverse prijzen in de wacht gesleept.  

  
Swissflex dealer

Sinds enige tijd zijn wij trotse Swissflex dealer. U kunt bij ons terecht voor een advies gesprek als u op zoekt bent naar een Swissflex bed, box, bodem of matras. Onze adviseurs hebben een gedegen training gehad en kunnen u perfect adviseren bij de aanschaf van een Swissflex slaapsysteem. Als Dealer van Swissflex hebben wij een aantal mooie en kwalitatief hoogwaardige bedden klaar staan in onze showroom. 

Swissflex matrassen

De Swissflex matrassen zorgen samen met de lattenbodem voor een perfect ligcomfort. Perfecte drukverdeling, ondersteuning op de juiste plekken en uiteraard ademend vermogen zijn de kenmerken van de matrassen van Swissflex. 
Hier vind u alle matrassen van Swissflex. Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze showroom om de matrassen van Swissflex te bekijken en te proberen.

Boxspring van Swissflex

Bij Swissflex spreken we eigenlijk niet van een boxspring, simpelweg omdat er geen veren in de boxspring zitten. Bij Swissflex wordt dit bed dan ook Swissflex Box genoemd. 
Swissflex heeft de verstandige keuze gemaakt om het ontwerp van een traditionele boxspring te combineren met de veelvoudige bekroonde bridge®-technologie. De bridge®-technologie volgt nauwkeurig de menselijke wervelkolom, ongeacht, gewicht, slaaphouding en postuur. De zones van de Swissflex Box zijn precies afgesteld zoals dat ook in de Swissflex matrassen gebeurt. 
Wilt u meer weten en zien over de boxen van Swissflex? Bezoek onze showroom, onze adviseurs staan voor u klaar! 
Voor uw bezoek al vast bekijken wat de mogelijkheden zijn? Bekijk dan alvast hier de boxsprings van Swissflex.
Swissflex Versa

De Versa matrassen uit de serie van Swissflex bestaat uit 8 verschillende matrassen. De opbouw van de verschillende Versa matrassen is bij alle verschillende type, een basis van 7 verschillende zones. Deze zones vormen precies mee met het lichaam. Ook zijn alle type Versa matrassen van Swissflex voorzien van ventilatiekanalen, deze kanalen zijn er zowel horizontaal als verticaal. Ook zijn alle type matrassen uit de Vesa serie voorzien van minimaal 4 handgrepen, zijn alle tijken afneembaar/wasbaar en hebben het Öko-Tex Standard 100 keurmerk.
Klik op onderstaande plaatjes om meer te weten te komen over de verschillende Swissflex Versa matrassen:

Swissflex Versa 20 Geltex
Swissflex Versa 22 Geltex
Swissflex Versa 24 Geltex
Swissflex Versa 20 Natuurlatex
Swissflex Versa 22 Natuurlatex
Swissflex Versa 24 Natuurlatex
Swissflex Versa 24 Gomtex
Swissflex Versa Excellence
Swissflex Hybrid

De nieuwe Swissflex Hybrid matrassen combineren de voordelen van zowel pocket veren en schuimen met de meest nieuwe technologieën. Een ander kenmerk van de Hybrid technieken van Swissflex is de perfect combinatie tussen de matras en de lattenbodem. De verschillende zones (hardheden binnen het matras) van de Hybrid matrassen zijn heel naauwkeurig afgestemd op de bodems van Swissflex. 
De collectie Swissflex Hybrid matrassen bestaat in grote lijnen uit 2 verschillende matrassen; de Swissflex Hybrid 24 en de Swissflex Hybrid 26. 
De 24 is leverbaar in 3 verschillende hardheden en u heeft de keuze uit 2 verschillende afdekkingslagen, Geltex of Visco. Ook heeft u de keuze uit 3 verschillende tijken, allemaal met hun eigen pluspunten. 
Het Swissflex Hybrid 26 matras is ook leverbaar in 3 verschillende hardheden en vervolgens heeft maar liefst 3 verschillende afdekkingslagen. De 3 verschillende afdekkingslage van het Swissflex Hybrid 26 matras zijn: Geltex, Latex of Visco.
Bij de Hybrid matrassen is er zelfs de mogelijkheid om te kiezen om achteraf een losse afdekkings laag aan te schaffen.
Swissflex bedden

Swissflex kussens

De kussens van Swissflex zijn vrijwel allemaal ergonomisch gevormd. Dit staat garant voor een vrijwel perfect ligcomfort. De kussens hebben eigenlijk de zelfde filosofie als de bedden van Swissflex, namelijk het geven van ondersteuning op plekken waar daar om gevraagd wordt en juist weer drukverlaging op gevoeliger plekken. 
De kussens van Swissflex bestaat uit een SF10 serie en uit een SF Geltex type. De SF10 serie bestaat uit 3 verschillende kern types, Visco, Latex of Gomtex. Ook heeft u de keuze tussen 2 hoogtes, de vlakke of de hoge uitvoering.