U kunt 15% extra korting krijgen met de volgende code: opheffingsuitverkoop15. Heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op! Tel: 0345-581835

U bent hier:
's Nachts wakker worden

’s Nachts wakker worden 

Wordt u vaak ’s nachts wakker?  Dat kan door verschillende dingen komen. Maar als dat vaak gebeurt kan dat ook verschillende problemen geven u bent bijvoorbeeld sneller emotioneler, prikkelbaarder of u heeft last van concentratie- en geheugenproblemen. Ook kunt u last krijgen van lichamelijke klachten  

Het lukt niet om in slaap te vallen 

Als u het heel druk hebt kan het zijn dat je moeilijker kan slapen omdat uw hersenen weinig rust hebben gekregen en nog steeds bezig is met het verwerken van de drukte. Probeer dan eens voor het slapen een paar ontspanningsoefeningen te doen zodat uw hersenen weer in rust kunnen komen.  Als dit niet werkt, drink dan een beker met warme melk en lees een boek. Daarna kunt u het nog een keer proberen. Zorg ervoor dat u geen cafeïne houdende dranken drinkt voor het slapen. 

Hoe het kan dat u ’s nachts wakker wordt 

’s Nachts wakker worden is niet fijn. In het begin gaat het slapen goed. Dit betekent dat de eerste fase van de slaapcyclus goed gaat. Toch wordt u vroeger wakker. Als dit vaker gebeurt dan is er sprake van een verstoord slaappatroon. Het is dan ook heel belangrijk dat het snel wordt opgelost. 

Een verstoord slaappatroon 

Vaak als u ’s nachts wakker wordt, heeft u last van een verstoord slaappatroon. Het kan komen doordat u werkt in de zorg en u wisselende diensten moet draaien of u heeft een baan waar u op elke moment kunt worden opgeroepen. Maar het is toch belangrijk om een goed slaappatroon vinden. Probeer een vast schema te hebben wanneer u gaat slapen en wanneer u wakker wordt. Hierdoor krijg je meer structuur in je slaappatroon en zult u zien dat u minder s’ nachts wakker wordt.