Auping Original, de collectie in onze showroom en online!

Heeft u een vraag? NEEM GERUST CONTACT MET ONS OP! Tel: 0345-581835

U bent hier:
  • Shop
  • Auping Original ledikant

Auping Original ledikant

Original Bed Landingspage

Het Original bed is heeft eenvoudig design met sterke lijnen en een elegante uitstraling. Het bed is geïnspireerd op een van de vroegste ontwerpen van Auping, namelijk Cleopatra, en is verkrijgbaar in tien kleuren. In 2014 werd de Auping Original onderscheiden met de award Goed Industrieel Ontwerp (GIO). Deze award gaat naast design vooral over functie, originaliteit en innovatie.

Auping Original ledikant

Frame

Het frame van het Original bed is verkrijgbaar in 10 verschillende kleuren. Het frame is altijd gecombineerd met een Auping spiraalbodem. De spiraalbodem is voor 80 procent open, waardoor het extra goed ventileert. Bij de onderzetpootjes kunnen kleuren los worden gekozen, wat voor de optie van mooi contrast zorgt.  

Hoofdbord

Bij het Original bed is er keuze uit drie bijpassende hoofdborden. Er is keuze uit de Straight, Outline en Stitch.

De Straight is een minimalistisch houten hoofdboord. Die in de Auping fabriek van Deventer wordt gelakt in een van de tien Auping kleuren.

De Outline is een strak vormgegeven hoofdbord met een minimalistisch ontwerp. De houten basis gestoffeerd met de stof naar uw keuze en heeft een ademde voering om het hoofdeinde comfortabel en zacht te maken.

De Stitch is een stoer rechthoekig hoofdbord. Gestikte naden creëren een modern gestreept patroon. Het hoofdbord is verkrijgbaar in twee hoogtes en heeft een ademende voering waardoor je je prettiger voelt. De steek kan worden versierd met de stof van uw keuze.

Bijpassend tafeltje

Wil je een glas water drinken bij het bed, een roman of een notitieboekje? Dat kan met het  bijpassende tafeltje die door Auping is ontworpen voor het Original bed. Deze ronde houten tafel lijkt te zweven op een glad stalen frame. Ondanks de bescheiden omvang is er een breed scala aan opties voor oppervlaktebehandeling. Vanwege keuze uit 17 kleuren, kun je zelf het contrast kiezen.

Duurzaamheid

Een bed een leven lang, dat klinkt als fantasie. Echter is dit bij de Auping Original door het stalen frame een realiteit. Het Auping Original bed kan generaties mee. Het Original bed wordt voor een deel met de hand gemaakt en voor een deel met de machine in de Auping fabriek in Deventer. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een combinatie van handwerk en vakmanschap met de laatste ontwikkelen op het gebied van technologie, ergonomie en design.

Slim ontwerp en combineren

Het Original bed is eenvoudig in elkaar te zetten en de montage-onderdelen zijn zo verwerkt dat alleen het strakke frame te zien is. Het prettig is ook dat het makkelijk uit elkaar te halen is, waardoor het makkelijker is met verhuizen. Dit Auping bed is ook nog te combineren met een gestoffeerd matras, wat zorgt voor een mooie combinatie tussen stof en staal.